Studie: Největší kvalita života v ČR je v Hradci Králové

15.09.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 15. září (ČTK) - V žebříčku českých měst zkoumajícím kvalitu života zvítězil Hradec Králové, následovaný Prahou a Pardubicemi. Do první desítky se probojovala ještě tři jihočeská města Písek, České Budějovice a Tábor, doplněna o Plzeň, Mladou Boleslav, Brno a Havlíčkův Brod. Výsledky studie, která hodnotila 50 největších českých měst, dnes oznámila na tiskové konferenci společnost MasterCard.

"Hradec Králové vykázal téměř ve všech ukazatelích velmi dobré výsledky, což mu vyneslo první místo v žebříčku kvality života. Celkově žebříček ovládl Jihočeský kraj, protože všechna jeho hodnocená města skončila v první desítce nejlepších měst," uvedl ředitel kanceláře MasterCard Europe pro ČR Pavel Javorský.

O velké překvapení se podle něj postaral Havlíčkův Brod, který je třetím nejmenším hodnoceným městem. "Nechal za sebou řadu velkých a krajských měst a probojoval se na deváté místo," podotkl Javorský.

MasterCard uskutečnil projekt ve spolupráci s VŠE v Praze a Sdružením Czech Top 100. V rámci studie byla města hodnocena ze tří hledisek, a to ekonomické kondice, rozvojových projektů realizovaných v daných městech v končícím volebním období 2006 až 2010 a podle kvality života.

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK