Akcie v USA si dopoledne vedly pod vlivem statistik smíšeně

15.09.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 15. září (ČTK) - Akcie amerických korporací si dopoledne vedly pod vlivem statistik smíšeně. Investoři srovnávají zprávu o slabé zpracovatelské aktivitě v New Yorku s jinou zprávou, podle níž průmyslová výroba Spojených států vzrostla.

Index Dow Jones v poledne newyorského času posílil o 0,4 procenta na 10.564,8 bodu. Index Nasdaq Composite stoupl v 18 hodin SELČ podle stránek Yahoo! Finance na 2295,7 bodu se ziskem 0,3 procenta. Přestože akciové indexy vzrostly, počet klesajícíhh titulů byl vyšší než rostoucích.

Evropské akciové trhy klesají, ale v Japonsku šly akcie nahoru díky tomu, že vláda v Tokiu zakročila, aby oslabila vysoký kurz jenu, napsala agentura AP.

Průmyslová výroba ve Spojených státech se v srpnu meziměsíčně zvýšila o 0,2 procenta. Centrální banka zároveň opravila červencové tempo růstu na 0,6 procenta z původně ohlášeného procenta. Analytici podle agentury Reuters v srpnu zpomalení růstu výroby očekávali vzhledem k neobvykle silné produkci automobilů v předchozím měsíci.

Americké ministerstvo obchodu koncem minulého měsíce opravilo tempo růstu ekonomiky USA ve druhém čtvrtletí na 1,6 procenta z původně ohlášených 2,4 procenta. Růst tak výrazně zpomalil z 3,7 procenta v prvním čtvrtletí.

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK