U které banky si založit podnikatelský účet?

22.01.2003 | , Finance.cz
ÚČTY A SPOŘENÍ


Kde si může začínající podnikatel založit účet? Která z bank nabízí služby elektronického bankovnictví a navíc je z hlediska poplatků nejvýhodnější? Podívejte se, co našemu čtenáři doporučil poradce...

Na našem serveru máte možnost využít mnoha služeb. Jednou z nich je i bezplatné poradenství. Spolupracujeme totiž s renomovanými odborníky z mnoha oblastí. V této oblasti Vám radí poradci Böhm & Partner.

Dotaz jednoho z našich čtenářů:

"Dobrý den, prosím o radu. Za několik dní začnu podnikat a řeším otázku výběru banky. Prosím zda byste mi mohli doporučit banku, která by vyhovovala mým kritériím, které jsou následující: potřebuji elektronické bankovnictví, budu přijímat relativně malé platby (50-200 Kč), ale ve větším objemu, tzn. potřebuji srovnání počet položek x poplatky, rád bych přijímal tyto nízké platby i ze zahraničí, ale narážím na problém velkých poplatků při příjmu peněz ze zahraničí, je nějaké jiné řešení nebo jestli byste mi mohli doporučit přímo nějakou banku v zahraničí, která toto řeší. Děkuji."

Odpověď poradce:

"Dobrý den, internetové bankovnictví již dne poskytují téměř všechny banky, ovšem poplatky za jednotlivé operace se dosti liší. Zpravidla je vždy některá z bank v jistém produktu nejlevnější, ale v jiném naopak dražší a kromě Vámi zvolených kritérií zpoplatňují celou řadu služeb."

Dá se očekávat, že v rámci rozšiřování a zkvalitnění služeb pro zákazníky se budou jednotlivé banky předhánět ve využití a nabídce dalších produktů. Vzhledem k tomu, že škála služeb, které může klient pomocí internetového bankovnictví využívat je různá a poměrně rozdílné jsou i poplatky za tyto služby. Doporučuji tedy v porovnat poplatky za služby a následně vybrat ten nejvhodnější produkt, který vám bude po všech stránkách vyhovovat. Podrobné srovnání vám nabízíme také zde na našich internetových stránkách www.finance.cz v sekci Bankovnictví. V přehledu jednotlivých bankovních produktů jistě najdete potřebné informace.

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: ÚČTY A SPOŘENÍ