Stres na „manažerské úrovni“

20.09.2010 | , Petronius CZ
Tiskové zprávy


Stres – dokáže na jednu stranu motivovat k vynikajícím výkonům, nebo obráceně vytvořit z výkonného úspěšného člověka doslova trosku. Vnímání stresu bývá individuální. Záleží na každém konkrétním člověku. Někdo se se stresem dokáže vypořádat sám a někdo potřebuje odbornou pomoc.

Lidé, kteří působí na vysoce odpovědných pozicích, jako jsou vrcholoví manageři, se denně setkávají se stresem. Každý moment, každé rozhodnutí, každé jednání, každá prezentace, stejně jako velká odpovědnost, jsou stresory, které ovlivňují jejich psychiku. 

Lidský organismus v sobě slučuje stránku duševní i stránku fyzickou. Obě tyto stránky se vzájemně ovlivňují a vytváří tak jeden celek. Zdraví jedné ovlivňuje zdraví druhé a naopak. Proto stres může být příčinou různých onemocnění. Odborníci odhadují, že stres může hrát velmi důležitou úlohu ve více jak 50 % všech onemocnění. Osoby, které jsou vystavovány vysoké hladině negativního stresu například častěji trpí vysokým krevním tlakem či jinými srdečními obtížemi, mají sníženou imunitní reakci a jsou tak náchylnější k infekčním onemocněním. U mužů se pak může projevit i další  porucha – obtíže s erekcí. Tento velmi citlivý problém často vede k dalšímu stresu. Přiznat si vlastní selhání je téměř nemožné a proto se celá řada mužů s tímto problémem trápí. Odhaduje se, že určitým stupněm poruchy erekce trpí v Evropě více jak 30 milionů mužů a v roce 2025 by se počet mohl vyšplhat až na 43 milionů. Více než 50% mužů ve věku nad 45 let se setkalo s poruchou erekce. Není to tedy jen ojedinělý problém. Výhodou ovšem je, že až 95 % poruch erekce je léčitelných. (www.lecba-erekce.cz) Léčba poruch erekce zahrnuje celé spektrum léčebných prostředků ovšem uchýlit se k přípravkům nabízeným přes internet nemusí být dobré řešení. Velmi často se stává, že léky nabízené přes internet jsou padělky, které neobsahují účinnou látku a mohou být dokonce nebezpečné. Proto je třeba navštívit lékaře, který provede vyšetření a zvolí nejvhodnější typ léčby. Tento problém tudíž nemusí být dalším stresorem.

Stres patří k našemu životu. Současná doba si jej dala do pomyslného znaku, ovšem přemíra stresu může poškozovat zdraví.

stres_manager1_1.jpg

 

 

 

Autor článku

Redakce Petronius  

Články ze sekce: Tiskové zprávy