ČNB upozornila na aktivity britské firmy,která nemá v ČR povolení

24.09.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 24. září (ČTK) - Česká národní banka upozornila na aktivity britské společnosti Double Investments Limited, která v ČR nabízí investiční příležitosti vykazující znaky kolektivního investování. Společnost nemá povolení ČNB pro výkon kolektivního investování ani pro poskytování jiných služeb na finančním trhu. ČNB o tom informovala na svém webu.

Společnost nabízí investiční služby na webových stránkách www.doubleinvest.cz. Firma o sobě na webu píše, že je britskou investiční společností sídlící v Salfordu a že její kořeny sahají k roku 1991. V roce 2004 sloučením několika investičních firem vznikla holdingová společnost s názvem MAIN CITY TRADING. V několika následujících letech pokryla společnost investičním portfoliem téměř všechny části světa a pod názvem DOUBLE INVESTMENTS se stala nadnárodní korporací, píše se na webu.

Seznamy regulovaných a registrovaných subjektů finančního trhu jsou zveřejněny na webových stránkách ČNB. Cílem centrální banky je vedle měnové politiky a vydávání peněz rovněž regulace finančního trhu. Banka vykonává dohled nad bankovním sektorem, kapitálovým trhem, pojišťovnictvím, penzijním připojištěním, družstevními záložnami, institucemi elektronických peněz a devizový dohled.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK