Koruna dopoledne stagnovala vůči euru i dolaru

27.09.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 27. září (ČTK) - Koruna dopoledne stagnovala vůči oběma hlavním světovým měnám. Kolem 10:00 se obchodovala na 24,62 Kč/EUR a 18,28 Kč/USD, vyplývá z údajů serveru Patria Online.

Stejně jako v minulých dnech i toto ráno koruna začíná stagnací kolem 24,60 za euro. Velký pohyb není ani u okolních měn a ze světa nepřichází žádná silná motivace k růstu, uvedl analytik Patria Finance Tomáš Vlk.

Dodal, že dnes nepřijdou žádná makroekonomická čísla z domova a v úterý je svátek. Dnešní jednání maďarské centrální banky by podle něj nemělo přinést změnu sazeb a ve světě jsou zajímavá data na programu až v úterý. Dnešek tak vypadá na další stagnaci kurzu koruny, odhadl.

Dolar vůči euru se koncem předchozího týdne posunul těsně pod 1,35 USD/EUR především s podporou dat z Německa, poznamenal Vlk. Z této úrovně kurz lehce korigoval a kolem 10:00 posílil na 1,3461 USD/EUR.

"Lehce pozitivní vývoj, který převládá na evropských akciových trzích, nechává dolar bez odezvy," uvedl Vlk. Z nových čísel by podle něj mohly trh zaujmout až úterní ceny domů a spotřebitelská důvěra v USA.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK