Philip Morris zvýší výrobní kapacitu z 30 na 40 mld.cigaret ročně

27.09.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Kutná Hora 27. září (ČTK) - Největší výrobce cigaret v ČR Philip Morris zvýší výrobní kapacitu svého závodu v Kutné Hoře z 30 na 40 miliard kusů cigaret ročně. Umožní to dokončená investice do rozšíření a zmodernizování provozu za 750 milionů korun. Novou část závodu ve středu slavnostně otevře prezident Václav Klaus, sdělila dnes firma ČTK.

Investice, dokončená rok po položení základního kamene nové části provozu, podle firmy podporuje další příležitosti pro rozvoj zaměstnanců a posiluje exportní sílu výrobního závodu. "Tato investice nám do dalších let zajišťuje větší výrobní flexibilitu a do Kutné Hory přináší inovativní a vysoce kvalitní výrobu," uvedl generální ředitel a předseda představenstva Philip Morris ČR Alvise Giustiniani.

Philip Morris ČR je předním výrobcem a prodejcem tabákových výrobků v Česku. Společnost, která je členem skupiny Philip Morris International, v ČR působí od roku 1992 a zaměstnává na 1200 lidí. Na trh dodává devět cigaretových značek, 64 variant cigaret a také dvě varianty sypaného tabáku pro ruční výrobu cigaret. V prvním pololetí letošního roku činil její podíl na trhu v České republice 54,3 procenta a na Slovensku 52,3 procenta.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK