KPMG je druhým nejatraktivnějším zaměstnavatelem světa

30.09.2010 | , KPMG
Tiskové zprávy


Celosvětová síť poradenských společností KPMG se umístila na druhém místě v žebříčku nejatraktivnějších zaměstnavatelů světa, který je každoročně sestavován společností Universum na základě hlasování studentů ekonomických oborů z předních světových univerzit.

Průzkumu poradenské společnosti Universum se zúčastnilo téměř 130 000 studentů univerzit ekonomického zaměření z vedoucích světových ekonomik (USA, Čína, Japonsko, Německo, Francie, Velká Británie, Itálie, Brazílie, Španělsko, Kanada, Rusko a Indie), kteří odpovídali na otázku, kdo je, podle jejich názoru, ideálním zaměstnavatelem.

Na základě tohoto hlasování byl sestaven žebříček padesáti nejatraktivnějších zaměstnavatelů světa, na kterém letos KPMG postoupila z loňského osmého na letošní druhé místo.

To, že takové množství studentů z celého světa označilo KPMG jako ideální místo pro zahájení své kariéry, lze rozhodně považovat za obrovskou poctu,“ uvedl Jan Žůrek, Partner společnosti KPMG v České republice a dále doplnil: „Pro KPMG je však toto umístění především závazkem. Nadále budeme naše zaměstnance podporovat v profesním růstu a získávání znalostí a dovedností nezbytných pro dokonalý servis klientovi.

Pro firmy je čím dál složitější přilákat mladé talentované zaměstnance, a proto je dnes již nezbytností budovat si pověst dobrého zaměstnavatele,“ řekl Michal Kalinowski, generální ředitel společnosti Universum a dodal: „Členským společnostem KPMG se to, alespoň podle výsledků průzkumu, daří čím dál lépe.

Jen v loňském roce přijala celosvětová síť KPMG do zaměstnaneckého poměru zhruba 15 000 absolventů univerzit. Do společnosti KPMG v České republice nastoupilo letos v srpnu 56 čerstvých absolventů vysokých škol.

Autor článku

Tisková zpráva

Články ze sekce: Tiskové zprávy