Povinné ručení od Slavia pojišťovny nabízí řadu výhod

01.10.2010 | , Ručení.cz
POJIŠTĚNÍ


Sloganem povinného ručení od Slavia pojišťovny je „Nejlevnější povinné ručení pro všechny ukázněné řidiče“. Ukáznění však mohou být i začínající motoristé, řidiči z velkých měst či ti, kteří jezdí bezpečně, avšak již v minulosti nešťastnou náhodou způsobili drobnou dopravní nehodu. Všechny tyto skutečnosti se mohou řidičům u některých pojišťoven promítnout do výše pojistného. Slavia pojišťovna nabízí majitelům vozidel celou řadu zvýhodnění, která jim tak cenu pojištění mohou snížit.

Nejvýznamnější vliv na výši pojistného má u Slavia pojišťovny počet bezeškodních měsíců (bonus), kde od 84 měsíců včetně je klientům poskytována 60% sleva na pojistném. Slevu na pojistném u Slavia pojišťovny však mají možnost získat i řidiči, kteří zatím neměli možnost bonus získat (např. řidiči, kteří v minulosti řídili zapůjčené vozidlo nebo začínající řidiči). Pojišťovna jim formou tzv. bonus kreditu při uzavírání smlouvy o povinném ručení automaticky „propůjčí“ 24 měsíců bezeškodného průběhu a tím i 15% slevu na pojistném. „K bezpečné jízdě se snažíme motivovat všechny skupiny řidičů. Začínající řidič moc dobře ví, že má bonus na dva roky pouze zapůjčený a v případě nehody bude muset slevu doplatit. Díky tomu je více veden k zodpovědné jízdě a opatrnosti, než kdyby bonus neměl a neměl tedy co ztratit,“ popisuje princip bonus kreditu Jan Bárta, marketingový a obchodní ředitel Slavia pojišťovny.


První drobná nehoda bez ztráty bonusu


Bonus za jízdu bez nehod tvoří největší část slevy na pojistném, kterou může provozovatel vozidla získat. I přes opatrnou jízdu však může nešťastnou náhodou dojít k dopravní nehodě. U první drobné škody klienta (pojistné plnění do 15 000 Kč) a roční frekvenci platby pojistného Slavia pojišťovna neodečte viníkovi nehody žádný bonus. V případě pojistného plnění nad 15 000 Kč, či u každé další škody odečítá pojišťovna z počtu bezeškodních měsíců započítaných v bonusu, na rozdíl od některých pojišťoven, pouze 12 měsíců.


Jezděte v zimě bezpečně na zimních pneu a dostanete slevu


Pojišťovna však poskytuje i celou řadu dalších slev různým skupinám řidičů. V rámci slevy „RODINA“ je možné získat 11% zvýhodnění pro druhé, třetí a čtvrté vozidlo. 5% sleva je poskytována za příslib používání zimních pneumatik (v zimě, pro automobily do 3,5 t), slevu 30 % dostanou invalidé (pro vozidla s úpravou řízení), zvýhodnění 15 % je poskytováno při pojištění nákladních vozidel od 3,5 t do 12 t při stáří nad 6 let. Ve výši pojistného se naopak nezohledňuje bydliště, věk či povolání majitele vozidla.


Praktická a výhodná připojištění, některá dostanete zdarma


Když Slavia pojišťovna jako jediná v ČR začala nabízet pojištění pokut, způsobilo to pořádný rozruch. V současnosti toto pojištění nabízí na rok zdarma k nově sjednanému povinnému ručení. K variantě povinného ručení PROFI klient navíc získá zdarma i pojištění asistenčních služeb SLAVIA ASSISTANCE, k základní verzi povinného ručení pak vyjde služba ročně na 150 Kč. Jako základní a nejlevnější produkt pro ty, kteří si nechtějí sjednat havarijní pojištění a zároveň chtějí minimalizovat škody způsobené řaděním živlů, je k povinnému ručení nabízeno doplňkové živelní pojištění vozidla za 150 Kč za rok. Jako další doplňková pojištění jsou nabízena: pojištění čelního skla vozidla za 800 Kč/rok, pojištění všech skleněných oken vozidla za 1100 Kč/rok s limitem plnění 25 000 Kč, pojištění zavazadel ve vozidle za 480 Kč/rok či pojištění úrazu řidiče za 125 Kč/rok.


Příklady cen povinného ručení Slavia pojišťovny:


  1. Muž, věk 26 let, BMW, 1.8 TSi, Ostrava – od 2462 Kč
  2. OSVČ, Volvo S40, 1.6, Praha – od 3694 Kč
  3. Muž, 55 let, Opel Corsa 1.1, Brno – od 1570 Kč

Autor článku

Tiskové zprávy  

Články ze sekce: POJIŠTĚNÍ