MfD: Obchod ČD Cargo od začátku listopadu povede Jan Procházka

08.10.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 8. října (ČTK) - Obchod zatím ztrátového dopravce ČD Cargo povede od začátku listopadu Jan Procházka, který dosud působil hlavně ve Škodě Auto, naposledy jako šéf tuzemského prodeje automobilů. V čele jednoho z největších nákladních železničních dopravců v Evropě tak dochází k další velké personální změně, uvedla dnešní Mladá fronta Dnes. Post obchodního ředitele byl od červnového odchodu týmu Josefa Bazaly volný.

Procházka začne v ČD Cargo působit oficiálně od začátku listopadu, ale už teď se ve volném čase s firmou seznamuje, řekl listu předseda představenstva Jiří Vodička.

Procházka působil ve Škodě Auto prakticky celou svou kariéru od roku 1997 a Škoda Auto zatím neoznámila, kdo Procházku nahradí.

Obchod je pro ČD Cargo klíčovou záležitostí. Audit, který ve firmě zadaly mateřské České dráhy, ukázal řadu problematických obchodních smluv, které byly pro ČD Cargo ztrátové. Audit je již uzavřený, firma ho zveřejní příští týden.

Nový obchodní ředitel má především nastavit systém vztahů s klíčovými zákazníky. „Chceme jen nastavit jasná pravidla, jak bude obchod fungovat,“ řekl MfD před časem Vodička. Podle něj se zákazníci nemusí obávat zdražení.

Firma potřebuje také jasnější kalkulace, aby nejezdila zbytečně pod náklady. Posílí zřejmě i svou spediční firmu, naopak nechce být už tolik závislá na jiných spedičních firmách a chce jít za zákazníky přímo, uvedla MfD.

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK