Nejbohatším Čechem podle žebříčku Týdne zůstává Petr Kellner

12.10.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 12. října (ČTK) - Většinový vlastník investiční a finanční skupiny PPF Petr Kellner opět obsadil první místo v žebříčku 111 českých a slovenských miliardářů, který sestavil časopis Týden. Jeho majetek časopis odhadl na 60 až 75 miliard korun. Oproti předchozímu krizovému roku si Kellner polepšil, protože tehdy se výše jeho jmění pohybovala mezi 57 až 65 miliardami korun. Informaci dnes přinesl server Týden.cz.

Podle serveru v krizi obstál i chemicko-zemědělsko-potravinářský magnát Andrej Babiš, jehož majetek se momentálně pohybuje mezi 40 až 55 miliardami korun.

Kompletní seznam 111 miliardářů Týden zveřejní ve středu 13. října. Celkem 111 tuzemských miliardářů, jejichž seznam vydání týdeníku přináší, ovládá majetek v hodnotě 538 až 667 miliard korun. Spodní hranice odhadu přitom přibližně odpovídá majetku, který podle časopisu Forbes ovládá indický miliardář a nejbohatší Asiat Mukeš Ambání, uvedl dnes Týden.cz.

Kellner opakovaně figuruje také v žebříčku nejbohatších lidí světa, který zveřejňuje americký časopis Forbes. Podle pořadí z letošního března byl Kellner 89. nejbohatším člověkem světa s odhadovaným majetkem 7,6 miliardy dolarů (asi 135 miliard Kč). Do žebříčku se letos poprvé dostali i spolumajitel těžební společnosti OKD Zdeněk Bakala na 828. místě a Andrej Babiš na 937. místě. Bakala podle Forbesu ovládá majetek za 1,2 miliardy dolarů a Babiš za miliardu dolarů.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK