Pražská burza dále oslabuje, pod tlakem jsou bankovní tituly

15.10.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 15. října (ČTK) - Pražský akciový trh dnes dopoledne pokračoval v poklesu, v červených číslech byla většina titulů. Hlavní index PX v 11:00 odepsal 0,45 procenta na 1137,2 bodu, vyplývá z výsledků burzy.

Po čtvrtečních výjimečných objemech, na kterých měla zásluhu zejména energetická firma ČEZ, dnes tento titul odepisuje necelou třetinu procenta na 775 korun.

Své předešlé zisky dnes koriguje Komerční banka, která odepisuje 0,76 procenta a vrací se k 3920 Kč. Rakouská Erste Bank dopoledne oslabila o 0,55 procenta a stejně jako ČEZ se obchoduje kolem 775 korun.

Zásadnější výkyvy nenastaly dopoledne ani u dalších obchodovaných titulů, náladu na trhu ale mohou odpoledne zásadně změnit zveřejněná makrodata v USA a pokračující výsledková sezona, shodují se makléři. "Odpoledne je na pořadu dne série makrodat ve Spojených státech, před začátkem seance pak zveřejní své výsledky gigant General Eletric, popoledních impulzů ke svižnějšímu obchodování tak myslím bude dostatek," uvedla Tereza Špačková z Patria Direct.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK