Investiční rádce odhalí pravdu

11.02.2003 | , Finance.cz
FinTriky


Finanční kalkulačky na našem serveru by Vám měly pomáhat. Připravujeme je velice pečlivě, dlouho je testujeme a pak je dáváme k dispozici všem uživatelům serveru. Cílem kalkulátorů je usnadnit Vám orientaci v …

Téma týdne: Praktické kalkulátory, které Vám usnadní život

…jednotlivých produktech, pomoci při výpočtu mzdy, nároku na dovolenou, poradí Vám, kam investovat. A právě kalkulátor „Investiční rádce“ patří k jedné z posledních novinek na našem serveru.

Tato kalkulačka by Vám měla pomoci při výběru toho nejvhodnějšího podílového fondu. Princip je v celku jednoduchý. Podle Vámi zadaných hodnot a vybraných parametrů kalkulačka vybere nejvhodnější fond, do kterého byste měli volné finanční prostředky vložit.

Vy zadáváte následující údaje:

  • Investovaná částka

A vyberete z těchto možností:

Výsledkem je tabulka, ve které jsou seřazeny fondy od toho, který dokáže vaše peníze nejvíce zhodnotit nejlépe, až k těm nejslabším.

Pokud např. budete investovat 100 000 korun do nějakého dluhopisového fondu, peníze se rozhodnete vložit na 3 roky a fondy třídit podle nejlepších za poslední 4 týdny, pak výsledek bude následující věta s tabulkou:

Investovali jste 100 000 Kč na 3 roky s volbou "nejvýkonější za" 1 měsíc. Zvolený druh fondu: "Otevřené podílové fondy dluhopisové - převaha dluhopisů."

Vaše peníze dokázaly fondy zhodnotit takto:

Název fondu

Výkonnost (%)

Konečná částka

Celkové zhodnocení
(%)

ISČS-BONDINVEST

0,92

135 989

35,99

ISČS-SPOROBOND

0,71

127 557

27,56

Pokud se hůře orientujete v pojmech nebo vám názvy přijdou moc „vědecké“ nezoufejte! Na závěr jsou vždy uvedeny vysvětlivky. Kalkulačky jsou připraveny s největší pozorností a zohledňují všechny možné i nemožné aspekty, ale pro Vás - uživatele - jsou vždy přehledné, srozumitelné a snadno popisované!

Proto neváhejte a spočítejte si vše, co vás zajímá!

Autor článku

Pavel Nesejt  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: FinTriky