ECM REI dokončila prodej dceřiné firmy spravující nemovitosti

19.10.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 19. října (ČTK) - Developerská společnost ECM Real Estate Investments dokončila prodej dceřiné firmy ECM Facility společnosti Strabag Property and Facility Services. ECM REI to dnes oznámila v tiskové zprávě. Obchod schválil i antimonopolní úřad, potvrdil dnes ČTK Úřad pro ochranu hospodářské soutěže. Developer je v Česku známý hlavně jako stavitel výškových budov v Praze na Pankráci. V současnosti se potýká s vysokým zadlužením.

ECM Facility působí na českém trhu samostatně od roku 2002. právní subjekt od roku 2002. Zajišťuje správu nemovitostí přibližně pro 100 objektů v celé České republice.

ECM REI v současnosti trápí vysoké dluhy. V polovině letošního roku měla firma bankovní úvěry ve výši 105,1 milionu eur, tedy asi za 2,6 miliardy korun. Ve stejné době měla společnost vydané korunové dluhopisy za 31,5 milionu eur (asi 772 milionů korun). V cizích měnách měla ECM REI dluhopisy za 81,1 milionu eur (zhruba dvě miliardy korun).

Valná hromada držitelů dluhopisů v cizích měnách se nedávno vyslovila proti předčasnému splacení obligací firmy. Současně firma představila první návrh svého restrukturalizačního plánu.

ECM REI v posledním roce získávala hotovost prodejem klíčových budov a projektů v Praze na Pankráci. Nedávno se zbavila i budovaného multifunkčního centra v Rusku.

Hlavním projektem developera je v současnosti výstavba výškové bytové budovy City Epoque na Pankráci.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK