Bezúročná půjčka od Union banky

07.02.2003 | , Finance.cz
ÚČTY A SPOŘENÍ


Od začátku února mají klienti Union banky pod názvem Bezúročná půjčka k dispozici úvěr s 0% úrokem.

Bezúročný úvěr je určen fyzickým osobám, které si chtějí uchovat výhody termínovaného vkladu a zároveň požadují rychlé a nebyrokratické rozhodnutí o udělení půjčky. Pro její poskytnutí si stačí otevřít jeden z balíčků produktů vázaných na běžný účet (Konto EFEKT, PROGRES, JUNIOR nebo AMOS) a mít uloženy peníze na termínovaném vkladu nebo spořícím účtu (termínovaný vklad Klasik nebo U-Konto) s minimálně tříměsíční lhůtou splatnosti.

Union banka je tak první bankou s podobným produktem na českém trhu. Nabídka směřuje nejen na klienty Union banky, ale i klienty konkurenčních bank. Výjimečnost produktu spočívá jednak v 0% úročení, ale také v tom, že klient si může své úspory bez obav uložit na delší období s tím nejvýhodnějším úrokem aniž by se obával ztráty finanční rezervy.

Výše úvěru je volitelná v intervalu 10 tis. až 300 tis. Kč, vždy maximálně ve výši 80 procent termínovaného vkladu. Splácení probíhá v pravidelných rovnoměrných měsíčních splátkách ve sjednaném období od 3 měsíců až do 4 let. Za poskytnutí bezúročné půjčky platí klient jednorázový manipulační poplatek 300 Kč. Lze čerpat několik úvěrů souběžně. Z pohledu banky je bezúročná půjčka jištěna klientovým termínovaným vkladem ve výši 125 % poskytnutého úvěru, který je po celou dobu splácení úročen 0,1 %. Depozitum, které převyšuje jištění půjčky (125 % půjčky) je úročeno sazbou odpovídající pásmu a splatnosti celého vkladu v době jeho založení. V případě prodlení se splácením je přečerpaný (nesplacený) rámec půjčky sankcionován jako nepovolený debet na běžném účtu, kdy úrok z prodlení činí 31 %.

Hlavní výhody Bezúročné půjčky:

  • půjčka je poskytována s nulovým úrokem
  • umožňuje okamžitý přístup k finančním prostředkům, které jsou jinak vázané do data splatnosti termínovaného vkladu (možnost výběru delší doby splatnosti termínovaného vkladu s vyšší úrokovou sazbou)
  • volitelná výše půjčky (10 tis. - 300 tis. Kč; max. 80 % termínovaného vkladu) a doby jejího splácení (3 měsíce - 4 roky)
  • nezávislost na scoringu klienta
  • klient nemusí platit sankční poplatky za předčasný výběr termínovaného vkladu
  • možnost poskytnutí několika půjček souběžně (případně opakovaně)

Zdroj: tisková zpráva Union banky

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: ÚČTY A SPOŘENÍ