Mitas letos očekává nárůst konsolidovaného obratu na osm mld. Kč

21.10.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Otrokovice (Zlínsko) 21. října (ČTK) - Výrobce speciálních pneumatik společnost Mitas letos očekává nárůst konsolidovaného obratu o téměř 18 procent, z loňských 6,57 miliardy korun na osm miliard korun. Finanční ředitel a člen představenstva podniku Zdeněk Husák dnes ČTK sdělil, že oživení trhu je výrazné zejména v segmentu plášťů pro průmyslové a zemědělské stroje.

"Od května roste poptávka vysokým tempem. Letošní výkony se přiblíží rekordnímu roku 2008," uvedl Husák. Ředitel výrobního úseku podniku ve Zlíně a Otrokovicích Josef Křemeček doplnil, že na podnik zatím negativně působí pouze vývoj cen a surovin, které Mitas zpracovává.

Mitas je členem holdingu České gumárenské společnosti. V létě firma oznámila výstavbu svého prvního závodu v USA a závodu na výrobu zemědělských pneumatik v Holešově na Kroměřížsku. V září pak sloučila prodejní divizi francouzské společnosti EDP se svou dceřinou společností CGS Pneus France, a získala tak kontrolu nad prodejem pneumatik značky Mitas ve Francii.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK