Zisk Nasdaq OMX ve třetím čtvrtletí vzrostl o 13 procent

29.10.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 29. října (ČTK) - Zisk transatlantického provozovatele akciových trhů Nasdaq OMX Group vzrostl ve třetím čtvrtletí meziročně o 13 procent a překonal tak odhady. Ke zlepšení dopomohlo zejména silné obchodování na evropských trzích a nárůst podílů na opčním trhu, což kompenzovalo pokles obchodní aktivity v USA, sdělila dnes společnost.

Čistý zisk skupiny vystoupil na 101 milionů dolarů (1,8 miliardy Kč) z 89 milionů dolarů ve stejném období loňského roku. Tržby společnosti se zvýšily o sedm procent na 372 milionů USD. Zisk na akcii se zvýšil o osm procent na 50 centů a o čtyři centy překonal průměrný odhad analytiků zjištěný agenturou Thomson Reuters.

Hrubé příjmy ze zprostředkování obchodů klesly o devět procent, což odráželo pokles akciového obchodování v USA na nejnižší úroveň od druhého čtvrtletí 2008. Nasdaq OMX však v posledních letech snižoval svou závislost na svých tradičních obchodních aktivitách a expandoval do dalších oblastí, což dopad poklesu amerického obchodování zmírnilo. V poslední době získal mimo jiné kontrolní podíl na vznikajícím americkém swapovém clearingu.

Podnik je mateřskou společností amerického trhu Nasdaq. Provozuje dále burzy ve Skandinávii a dalších evropských zemích.

hp fd

.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK