Automobilky Hyundai a Kia v říjnu dosáhly rekordního prodeje

01.11.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Soul 1. listopadu (ČTK) - Největší jihokorejská automobilka Hyundai Motor i její dceřiná společnost Kia Motors v říjnu vykázaly rekordní prodej kvůli silné poptávce v zahraničí, která byla podpořena novými modely. Oznámily to dnes firmy.

Hyundai prodej meziročně zvýšila o deset procent na 320.291 vozů a Kia dokonce o 29 procent na 192.499 vozů. Údaje podle agentury Reuters potvrzují příznivé vyhlídky těchto automobilek, které minulý týden vykázaly překvapivě vysoké čtvrtletní zisky.

Hyundai a Kia tvoří pátou největší automobilovou skupinu na světě. Hyundai předloni v listopadu oficiálně zahájila sériovou produkci osobních aut v Nošovicích na Frýdecko-Místecku. Kia spustila v prosinci 2007 sériovou výrobu osobních vozů u slovenské Žiliny.

Společnost Hyundai minulý týden oznámila, že její čistý zisk se ve třetím čtvrtletí díky růstu prodeje na rozvíjejících se trzích meziročně zvýšil o 38 procent na 1,35 bilionu wonů (21 miliard Kč). Kia ohlásila nárůst čtvrtletního zisku o 66 procent na 667 miliard wonů.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK