Šéfem ING Bank bude od prosince Jan Bartholomeus

01.11.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 1. listopadu (ČTK) - Novým generálním ředitelem ING Bank v České republice se stane od prosince Jan Bartholomeus. Dosavadní šéf banky Rolf-Jan Zweep byl jmenován generálním ředitelem ING Bank Ukrajina. ING Bank o tom dnes informovala ČTK v tiskové zprávě.

Bartholomeus zahájil svou kariéru v nizozemské centrále ING Bank v roce 1997. Od té doby zastával různé manažerské pozice v oblasti bankovnictví pro drobné klienty. V posledních třech letech pracoval jako šéf pobočky ING Commercial Banking v Bulharsku.

Současný generální ředitel Rolf-Jan Zweep byl ve funkci od druhé poloviny roku 2004. Během uplynulých šesti let oddělil v České republice část ING Bank od ING Pojišťovny, čímž se ING Bank dostala mezi tři nejvýznamnější banky v oblasti podnikového bankovnictví. Jeho hlavním úkolem bude vrátit ING Commercial Banking na Ukrajině vedoucí postavení na tamním bankovním trhu ovlivněném krizí.

ING Bank patří k menším tuzemským bankám. Banka byla v České republice založena v roce 1992 jako organizační složka ING Bank N.V. Amsterdam.

Banka, která pro aktivity firemního bankovnictví v tuzemsku používá obchodní název ING Commercial Banking, je součástí skupiny ING Group. Ta v tuzemsku sdružuje společnosti jako ING Pojišťovna, ING Penzijní fond, ING Invest Management nebo ING Real Estate.

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK