ČMHB vydává desátou emisi HLZ

24.02.2003 | , Finance.cz
BYDLENÍ


Hypoteční zástavní listy patří mezi jednu z možností výhodného investování volných peněžních prostředků. Již třetí emisi v rámci svého dluhopisového programu vydává Českomoravská hypoteční banka.

Celkově již desátou emisi hypotečních zástavních listů (HZL) vydává 20. února ČMHB. Hypoteční zástavní listy vydané v objemu 1,5 miliardy Kč mají nominální hodnotu 10 000 Kč, budou splatné v roce 2008 a jejich fixní kupon je ve výši 3 %.

 "O hypoteční listy ČMHB je mezi investory stále velký zájem," vysvětluje Rudolf Kostka, člen představenstva a náměstek generálního ředitele pro věci finanční, a dodává: "Je to dáno tím, že hypoteční zástavní listy jsou obecně vnímány jako nejbezpečnější a nejvýhodnější investice. Jejich krytí je zajištěno zástavním právem k nemovitosti a jejich výnosnost výrazně převyšuje většinu ostatních běžně dostupných investičních instrumentů. Atraktivitu hypotečních zástavních listů zvyšuje i to, že se na výplatu úroků nevztahuje daň z příjmu."

Českomoravská hypoteční banka je největším emitentem HZL v ČR. Od roku 1996 vydala včetně této poslední 10 emisí v celkovém objemu 18,8 mld. Kč. První dvě emise již byly řádně splaceny. Hypoteční zástavní listy ČMHB je možné nakoupit i prodat na pobočkách mateřské ČSOB. Dluhopisový program, který je v podstatě dlouhodobou licencí pro pravidelné emise HZL, schválila ČMHB jako prvnímu soukromému subjektu v ČR Komise pro cenné papíry s účinností od 3. dubna 2002.

Zdroj: Tisková zpráva ČMHB

Autor článku


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: BYDLENÍ