IKS KB zvyšuje svůj podíl na trhu

21.02.2003 | , Finance.cz
INVESTICE


Velký příklon českých investorů ke konzervativnímu investování pokračoval v průběhu celého loňského roku. Investiční kapitálová společnost Komerční banky, a.s., vystihla tento trend v předstihu a správná předpověď chování...

...trhů a českých investorů vedla k dalšímu růstu jejího podílu na trhu (Unie českých investičních společností a fondů – UNIS ČR, profesní sdružení Investičních společností ČR) z 20,6 % na konci roku 2001 na 22,3 % ke konci roku 2002. IKS KB nyní vykazuje výsledky, které jsou nejlepší v celé její historii.

Z nabídky Rodiny fondů IKS byly v loňském roce nejvíce zdůrazněny konzervativní fondy - IKS peněžní trh a IKS dluhopisový, jejichž prodeje byly podpořeny velmi úspěšným marketingovým balíčkem Felix. Celkově objemy prodejů podílových listů fondů spravovaných IKS dosáhly v loňském roce výše 10,78 mld. Kč (pro srovnání za rok 2001 to bylo 5,79 mld.Kč. Čisté prodeje IKS za rok 2002 dosáhly 4,67 miliard korun.

Na celkovém objemu prodejů v minulém roce se významnou měrou podílel již zmiňovaný marketingový balíček FELIX, který IKS KB uvedla na trh již v roce 2001. FELIX umožňuje klientům investovat velmi jednoduše a bez hlubších znalostí finančních trhů. Stačí, aby klient měl jasnou představu, na jak dlouho nebude své finanční prostředky potřebovat, a aby si ujasnil svůj přístup k riziku. Klient si tak může vybrat z možných variant - pravidelné investování, dlouhodobé investování a krátkodobé investování – a zvolit podíl jednotlivých fondů v balíčku. Kvalifikovaná síť osobních bankéřů Komerční banky pak klientovi nabídne optimální řešení.

Objem prodejů otevřených podílových fondů IKS KB, které nabízí marketingový produkt FELIX (IKS peněžní trh, IKS dluhopisový, IKS fond světových indexů), dosáhl v roce 2002 výše 10,66 miliard Kč. Také výkonnosti jednotlivých fondů v daných kategoriích (fondy peněžního trhu, dluhopisové, smíšené, akciové, fondy fondů) obhospodařovaných Investiční kapitálovou společností KB dosahovaly v roce 2002 velice dobrých výsledků.

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: INVESTICE