US futures : vlažný úvod týdne

08.11.2010 | , Capital Partners
INVESTICE


Dnešním dnem bude na Wall Street zahájen nový obchodní týden, když US akciové indexy zaznamenaly doposud šestitýdenní plusovou šnůru za...

...sebou. To samozřejmě samo o sobě přitahuje spekulace o určitém vybírání oddychového času pro trhy, možnost profit takingu a s tím spojených úvah o nějaké řádově nižší % korekci.
V tomto týdnu nebudou na programu nijak zásadní skladba makrodat až na středeční Initial Claims a čtvrteční Un. Michigan Sentiment a bilancování firem v rámci HV již také neoplývá nijak „těžkými vahami\".
HV dnes budou mít na programu mj. i tyto firmy: Buckeye Partners, Cameco, Clarient, Clinical Data, Dynegy, Emdeon, LDK Solar, Minefinders, Pan American Silver, Priceline.com, Quicksilver Resources, Solarfun Power, Sysco. V rámci hospodářských výsledků firem z indexu SP 500 reportovalo bilance již 436 firem, 74% z nich překonalo očekávání trhů a to zejména v oblasti zisku.
Royal Dutch Shell plánuje prodat část podílu v australské energetické firmě Woodside Petroleum v hodnotě 3,31 mld. AUD (3,34 mld. USD), tj. zhruba 10% všech vydaných akcií, po realizaci prodeje firma bude stále držet podíl 24,27%.
Berkshire Hathaway (BRK.A, BRK.B) jako pojišťovací a průmyslový konglomerát W. Buffetta hledá možnosti uplatnění cashe na trhu, může se jednat o akvizici velkého formátu pro využití prostředků za cca 34,5 mld. USD.
CEO Microsoftu Ballmer prodal akcie za 1,3 mld. USD a snížil tak svůj podíl ve firmě o 12% na současných 4,2%, ovšem jeho první prodej akcií za 7 let ve funkci by neměl být brán jako důkaz nedůvěry v MSFT. Dle jeho vyjádření se jedná o „osobní finanční záležitost\".
Na komoditních trzích se ropa NYMEX WTI obchoduje na kursu 86,48 USD za barel a zlato je na hodnotě 1391,10 USD za trojskou unci. Na forexu jsou cross rates EUR/USD na hranici 1,3911.
Aktuální indikace futures na hlavní indexy: DJIA -19 bodů, Nasdaq 100 -6 bodů a SP 500 -3,40 bodů.

Autor článku

 

Články ze sekce: INVESTICE