Skupina Zetor Group dosáhla za prvních devět měsíců letošního roku zisku 103 milionů korun

08.11.2010 | , Zetor
Tiskové zprávy


Skupina Zetor Group, tradiční český výrobce traktorové techniky, zaznamenává v letošním roce pozitivní výsledky hospodaření. Konsolidovaný zisk před zdaněním dosáhl za první tři kvartály roku 2010 výše 103 milionů korun.

I přes radikální restrukturalizační opatření přijatá na konci roku 2009, která snížila fixní náklady o 200 milionů korun, zvýšila skupina Zetor Group prodej traktorů na 4 100 kusů a zaznamenala 100 % navýšení prodeje komponentů.

„Skupina Zetor Group přistoupila na začátku roku v rámci restrukturalizace k důraznému zefektivnění všech procesů, od nákupních přes výrobní až po obchodní. Úspěšné hospodářské výsledky potvrzují, že to byla dobře zvolená strategie,“ uvedl Martin Blaškovič, předseda představenstva ZETOR TRACTORS a.s.

Nejprodávanějším modelem traktorů Zetor jsou i nadále modely Proxima. Největší odbytiště traktorů Zetor registrujeme v České a Slovenské republice a v Polsku. „V současné době se soustředíme na zavedení sériové výroby traktorů Forterra Power s novou převodovkou a s 4V a 6V motory,“ dodává k prodeji traktorů Zetor Martin Blaškovič.

Ke dni 1. října 2010 byla realizovaná plánovaná fúze společností ZETOR TRACTORS a.s., Zetor Trade, s.r.o. a ZETOR P.D.C., a.s. do nástupnické společnosti ZETOR TRACTORS a.s., díky níž chce skupina Zetor Group dosáhnout silné kapitálové společnosti.

 

V současné době zaměstnává ZETOR TRACTORS a.s. celkem 773 lidí.

Autor článku

Tisková zpráva

Články ze sekce: Tiskové zprávy