Správní rada SŽDC se zřejmě změní, míří do ní náměstek MD Hodinář

10.11.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 10. listopadu (ČTK) - Personální obsazení správní rady Správy železniční dopravní cesty se zřejmě změní. Ministerstvo dopravy navrhlo vládě výměnu čtyř členů vrcholného sedmičlenného orgánu, úřad mimo jiné nominoval nového náměstka ministra dopravy Jakuba Hodináře. Na dotaz ČTK to uvedl Tomáš Dombrovský z tiskového oddělení ministerstva. Členy rady jmenuje vláda.

Vedle Hodináře, který se stal náměstkem ministra Víta Bárty tento týden, by v radě měl zasednout také vrchní ředitel úseku ekonomiky a evropských fondů ministerstva dopravy Lukáš Hampl, náměstek hejtmana kraje Vysočina Libor Joukl a poslanec za Věci Veřejné Radim Vysloužil. Kteří členové radu opustí, Dombrovský neuvedl.

Správní rada SŽDC jmenuje a odvolává generálního ředitele organizace. Po nedávném odchodu Jana Komárka vede správu železnic prozatímně Pavel Habarta, kterého do organizace dosadil ministr Bárta. Podle Dombrovského je pravděpodobné, že i po výměně členů správní rady bude na nejbližší dobu zachován současný stav.

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK