Registrace vozidel s SPZ

19.05.2003 | , Finance.cz
Ručení


České motoristy, vlastnící vozidlo s poznávací značkou čeká další povinnost. Budou muset mít další ověření, tentokrát registrační značky.

V současné době najdeme na poznávací značce nálepku o tom, že vozidlo prošlo kontrolou státnice technické kontroly (STK) a kontrolou emisí.  V budoucnu přibude další nálepka, tentokrát o ověření registrační značky.

Nejpozději k 30.6.2004 budou muset automobily projít ověřením registrační značky a získat další nálepku. Tato nálepka bude potvrzovat shodu údajů  uváděných v centrálním registru vozidel se skutečným stavem. Ověření podle ministerstva dopravy vydá příslušné registrační místo na základě protokolu u evidenční kontroly v STK a dokladů, které k vozidlu a ke své osobě předloží při registraci vlastník nebo provozovatel vozidla. Údaje z těchto předložených dokumentů budou porovnány s údaji o vozidle a vlastníkovi nebo provozovateli zapsanými v centrálním registru silničních vozidel.

V případě, že motorové vozidlo nebude po polovině roku 2004 nálepkou vybaveno, čeká jeho majitele či provozovatele postih.

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát