Největší japonská banka Mitsubishi UFJ prudce zvýšila zisk

15.11.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Tokio 15. listopadu (ČTK) - Největší japonská banka Mitsubishi UFJ Financial Group v prvním finančním pololetí více než zdvojnásobila čistý zisk na 357 miliard jenů (78 miliard korun) ze 141 miliard jenů před rokem. Oznámila to dnes firma. Zlepšila rovněž celoroční výhled.

Výsledky společnosti podpořily vysoké zisky z obchodování s dluhopisy, pokles úvěrových nákladů a přínosy plynoucí z oživení světové ekonomiky. V celém finančním roce, který skončí v březnu, nyní banka očekává čistý zisk 500 miliard jenů. V předchozí prognóze přitom celoroční zisk odhadovala na 400 miliard jenů. V uplynulém finančním roce firma vydělala 389 miliard jenů.

Výsledky Mitsubishi UFJ jsou dalším důkazem oživení v japonském bankovním sektoru. Přední japonské banky sice zasáhla světová finanční krize, vyrovnaly se s ní však lépe než někteří západní konkurenti, napsala agentura AP.

Druhá největší japonská banka Mizuho Financial Group již minulý týden oznámila, že více než ztrojnásobila pololetní zisk na 342 miliard jenů. Zlepšila rovněž odhad celoročního zisku o zhruba 70 miliard jenů na 500 miliard jenů.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK