Facebook dá uživatelům e-mail, chce pro ně jednodušší komunikaci

15.11.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Palo Alto (Kalifornie) 15. listopadu (zpravodaj ČTK) - Sociální síť Facebook nabídne zhruba půl miliardě svých uživatelů e-mail. Měl by být součástí řešení, kterým firma chce sjednotit a zjednodušit jejich komunikaci. Lidé by si podle jejích představ měli prostřednictvím této sociální sítě vyměňovat zprávy nezávisle na tom, zda je odeslali elektronickou poštou, jako textovou zprávu z mobilního telefonu či pomocí programu pro komunikaci v reálném čase.

"Moderní systém pro zasílání zpráv nebude e-mail," řekl dnes na tiskové konferenci přenášené přes internet zakladatel sociální sítě Mark Zuckerberg. Facebook podle něj svým uživatelům chce umožnit bezešvou komunikaci napříč různými kanály, kde se v současnosti děje.

Pro stovky milionů uživatelů Facebooku ale zřejmě v dohledné době bude nejviditelnější, že budou moci získat e-mailovou adresu v podobě "jmeno@facebook.com". Firma změnu začne zavádět v příštích měsících, nejprve bude na pozvámky. Uživatelé si budou moci vybrat, zda ji budou používat, nebo ne.

Facebook byl založen v roce 2004. Služba rychle rostla a nyní má kolem 500 milionů aktivních uživatelů. Facebook umožňuje osobní prezentaci na internetu a komunikaci s dalšími uživateli sítě.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK