Adidas plánuje agresivní expanzi v Číně, otevře přes 2500 obchodů

16.11.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Šanghaj 16. listopadu (ČTK) - Německý výrobce sportovního oblečení a obuvi Adidas plánuje agresivní expanzi v Číně. Do roku 2015 hodlá v menších čínských městech otevřít přes 2500 obchodů. Oznámila to dnes firma, která tak chce těžit z rostoucích příjmů čínských spotřebitelů.

Generální ředitel společnosti Herbet Hainer uvedl, že Adidas by chtěl v budoucnosti získat vedoucí pozici na čínském trhu a již v příštím roce se hodlá dostat na druhou příčku. Nyní je firma v Číně na třetím místě za americkým rivalem Nike a čínským konkurentem Li Ning.

Společnost Adidas již minulý týden představila nový podnikatelský plán, který v příštích pěti letech počítá se silným růstem tržeb. Společnost tak pokračuje ve své snaze předstihnout rivala Nike a stát se jedničkou na světovém trhu se sportovním zbožím.

Začátkem měsíce firma oznámila, že v letošním třetím čtvrtletí zvýšila čistý zisk meziročně o 25 procent na 266 milionů eur (6,5 miliardy Kč) díky silné poptávce po fotbalovém zboží a obnovenému růstu čínských aktivit. Čtvrtletní tržby stouply o pětinu na 3,47 miliardy eur.

pmh dvd

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK