Workshop gastronomie na podporu studenta z Indie

25.11.2010 | , ChrisFromParis
Studentské centrum


Management a studenti Vyšší odborné školy cestovního ruchu a mezinárodních vztahů chystají ve dnech 29. 11. – 2. 12. gastronomický workshop pro širokou veřejnost.  Finanční výtěžek z této akce bude zaslán na podporu studia indického studenta  Darshana Gowdy.

Praha 22.11.: Management a studenti Vyšší odborné školy cestovního ruchu a mezinárodních vztahů chystají ve dnech 29. 11. – 2. 12. gastronomický workshop pro širokou veřejnost.  Finanční výtěžek z této akce bude zaslán na podporu studia indického studenta  Darshana Gowdy.
Od pondělí 29. 11. do čtvrtka 2. 12. bude každý den od 9 do cca 14 hodin na VOŠ cestovního ruchu na Ortenově náměstí v Praze připravena ochutnávka specialit z nejrůznějších exotických destinací. Studenti se touto formou rozhodli finančně podpořit šestnáctiletého indického studenta.
„Každý den bude v nabídce jídlo nejméně z pěti světových destinací – z Anglie, Španělska, Turecka, Itálie, Ruska, Portugalska, Japonska, ale i z českých zemí,“ upřesňuje ředitel školy Libor Bastl. Zájemci si budou moci zakoupit sushi, vánoční pudink, quiche, hummus, pravou italskou pizzu, čínské zákusky,  plněné datle, cookies, smažené žáby, creperies, dýňové zákusky, paellu, sangriu a mnoho dalších pochutin.
Veškerý výdělek z akce poputuje na konto studenta Darshana Gowdy, kterého VOŠ podporuje ve studiu přes Arcidiecézní charitu. Šestnáctiletý Darshan pochází z chudé rodiny, má ještě dvě sestry a pouze jeho otec je výdělečně činný. Jeho plat je ovšem tak nízký, že si nemůže dovolit platit synovi za vzdělání. „Darshan je však velmi snaživý a pilný student, jeho snem je stát se učitelem. Bez podpory našich studentů by ale nikdy nemohl dokončit školu a potýkal by se se stejným problémem s uživením rodiny, jako nyní jeho otec,“ uzavírá Libor Bastl.
www.voscr.cz
 

Autor článku