Deutsche Bank získala majoritní kontrolu nad Postbank

26.11.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Frankfurt 26. listopadu (ČTK) - Deutsche Bank získala majoritní kontrolu v Postbank. Největší banka v Německu dnes uvedla, že se jí podařilo v tendru odkoupit od dosavadních akcionářů 21,48 procenta akcií Postbank, přičemž doposud vlastnila v bance podíl téměř 30 procent.

Postbank má být nyní plně začleněna do skupiny do konce letošního roku. Postabank se 14 miliony klienty je podle počtu klientů největší retailovou bankou v Německu.

Deutsche Bank díky akvizici rozšíří své aktivity v oblasti drobných bankovních služeb, a sníží tak svoji závislost na nestabilním investičním bankovnictví. To se nyní na celkovém zisku banky podílí 80 procenty.

Celkem akvizice podílu v Postbank přišla Deutsche Bank na 6,3 miliardy eur (155,8 miliardy Kč). Deutsche Bank koupila předchozích téměř 30 procent akcií v září 2008.

Díky akvizici se objem vkladů od drobných klientů více než zdvojnásobí na 260 miliard eur. Portfolio úvěrů od drobných klientů se zvýší na 209 miliard eur. Deutsche bank rovněž získá v Německu dalších 1100 poboček k současným 2900 pobočkám, napsaly agentury AP a Reuters.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK