Koruna: 25,08 Kč/EUR a 18,95 Kč/USD

10.12.2010 | , Limerik
MAKRODATA A EU


Koruna stagnuje k euru a mírně posílila k dolaru.

Česká měna dnes dopoledne zůstává na čtvrtečních úrovních kolem 25,08 Kč za euro. K dolaru mírně posílila a vrátila se pod 19 korun. Těsně před 11:00 se obchodovala kolem 18,95 Kč/USD. Vyplývá to z informací serveru Patria Online.

Koruna dnes postrádá domácí stimuly, na kurz koruny působí pouze vnější vlivy. "Další data z české ekonomiky jsou až v kalendáři na příští týden. V rámci regionu vyšla maďarská inflace, ovšem v souladu s odhady, takže vliv čísel je zanedbatelný. Forint i zlotý otevíraly silnější, ale vrací se zpět na čtvrteční hladinu," uvedl analytik Patria Finance Tomáš Vlk.

Na západoevropských akciových trzích převažuje mírný pokles, což je pro středoevropské měny nepříznivé. Do popředí se dostala očekávání dalšího utahování měnové politiky v Číně. "Data o čínském zahraničním obchodu ukázala výrazný nárůst obratu, přebytek přitom překonal očekávání. Navíc hlavní představitelé Číny ode dneška jednají na konferenci o budoucím ekonomickém vývoji země a rozhodnutí o přísnější měnové politice je velmi reálné," doplnil Vlk.

Autor článku

 

Články ze sekce: MAKRODATA A EU