Fiat postaví v Brazílii továrnu za 33 miliard Kč

14.12.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Milán 14. prosince (ČTK) - Italská automobilka Fiat postaví v Brazílii novou továrnu s výrobní kapacitou 200.000 vozů ročně. Investuje do ní tři miliardy realů (33 miliard Kč). Oznámila to dnes firma. Továrna by měla zahájit provoz během tří let. Bude vyrábět nové modely pro Brazílii a další latinskoamerické trhy.

Továrna je součástí plánu Fiatu investovat v Brazílii do roku 2015 celkem deset miliard realů. Firma se rozšiřováním aktivit v Brazílii snaží kompenzovat slabou poptávku na evropském trhu.

"Továrna představuje pro Fiat velmi důležitý krok při posilování mezinárodní přítomnosti," uvedl generální ředitel automobilky Sergio Marchionne. "Brazílie, kde do roku 2014 hodláme prodávat přes milion automobilů ročně, je pro naši expanzi strategickým bodem," dodal.

Brazílie je největší ekonomikou v Latinské Americe a představuje významný trh pro řadu předních automobilek. Fiat v loňském roce vytvořil alianci s americkým výrobcem automobilů Chrysler. V současnosti vlastní Fiat v americkém podniku pětinový podíl a ovládá jeho vedení.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK