ECM: Generální ředitel ohlásil konverzi dluhu na akcie

16.12.2010 | , Atlantik FT
INVESTICE


Podle generálního ředitele ECM REI Milana Janků má být zhruba polovina současného dluhu vyměněna za akcie, avšak konkrétní údaj o počtu nově...

...emitovaných akcií Janků neuvedl. Druhá polovina dluhu má být přeměněna na tzv. Credit Loan Notes, tj. dluhové instrumenty, které neponesou úrok a které bude mít ECM povinnost postupně vykupovat, pokud dosáhne určitého objemu výnosů z prodejů nemovitostí.
Podotýkáme, že konverze dluhopisů na nové akcie bude znamenat výrazné zředění hodnoty stávajících akcií. K 30. 9. 2010 měla společnost závazky z dluhopisů ve výši cca 117 mil. EUR. Pokud chce společnost přeměnit na akcie polovinu z tohoto dluhu (cca 58,5 mil. EUR, tj. 1463 mil. Kč), potom by při cenách akcií z posledních měsíců musela emitovat něco mezi 10 – 20 miliony nových akcií. (V současnosti má přitom společnost cca 6,9 mil. akcií.) Tyto údaje jsou však zatím pouze indikativní a pásmo tak může být podstatně širší. Upozorňujeme nicméně, že řešení dluhu konverzí do akcií bylo již dlouho očekáváno a vyjádření proto nemusí nutně vést k výrazné tržní reakci.

Autor článku

Pavel Ryska  

Články ze sekce: INVESTICE