Koruna poslední den roku dále posiluje k euru i dolaru

31.12.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 31. prosince (ČTK) - Česká měna poslední den roku za nízké obchodní aktivity na trhu dále posiluje k oběma hlavním světovým měnám. Proti předchozímu závěru zpevnila vůči euru o 13 haléřů na 25,07 Kč/EUR a k americkému dolaru o 21 haléřů na 18,76 Kč/USD, vyplývá z údajů serveru Patria Online.

Podle Miroslava Frayera z Komerční banky koruna dnes dopoledne posílila kvůli nízké likviditě na trhu. "Pokud přijde nárazově větší objednávka, způsobí to výraznější pohyb kurzu a trhem to zamává více než obvykle," řekl ČTK.

Frayer dodal, že se koruna vůči euru obchodovala dopoledne ve čtrnáctihaléřovém pásmu, což je proti předvánočnímu období poměrně široké rozpětí.

Frayer se shoduje s názory analytiků společnosti Citfin. Podle nich na trhy sice nepřijdou žádné zprávy, které by zasáhly do obchodování, nicméně kolísavost může být jako obvykle na Silvestra velmi vysoká. "Rizikem jsou zejména větší než průměrné obchody, které mohou trhy výrazně vychýlit. Domácí měna by se však neměla podívat pod 25 korun za euro," dodali.

Dolar vůči evropské měně dopoledne mírně oslabil těsně pod 1,337 USD/EUR.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK