Pojištění čelního skla stojí stovky korun, výměna však vyjde na tisíce

03.01.2011 | , Ručení.cz
POJIŠTĚNÍ


Zejména v zimním období dochází k častějšímu poškozování skel automobilů. Vliv na to mají zejména nečistoty na vozovce jako odletující kamínky či kusy ledu, ale také například nízké teploty, jejichž vlivem se rozšíří i do té doby zanedbatelné defekty. Pokud se vám podaří dokázat, že poškození vašeho skla způsobil například řidič jedoucí před vámi, tak si škodu můžete nárokovat z jeho povinného ručení. Ve většině případů je však toto prokazování složité, proto je určitě výhodné si sklo pojistit samostatným připojištěním s minimální spoluúčastí.

V zimním období a ze začátku jara zaznamenává Slavia pojišťovna až o 100 % vyšší počet hlášení pojistných událostí spojených s poškozením čelního skla. Nečastější příčinou škod je dle řidičů odlétající štěrk z vozovky či padající úlomky ledu. Řada řidičů označuje za příčinu také drobné poškození skla, ke kterému došlo v minulosti, a v zimním období se defekt zvětšil díky opakovanému rozmrazování skla. „Výměna čelního skla může u běžných automobilů vyjít i na 10 000 Kč, navíc při jízdě s poškozeným sklem řidič riskuje postih ze strany policie či přímo odebrání technického průkazu vozidla. Přitom připojištění k povinnému ručení či havarijnímu pojištění stojí u skla v hodnotě 10 000 Kč pouze 800 Kč za rok při nízké spoluúčasti 500 Kč,“ říká Jan Bárta, marketingový a obchodní ředitel Slavia pojišťovny.


Připojistit čelní sklo můžete i k již platné smlouvě o autopojištění


Slavia pojišťovna nabízí možnost dosjednání připojištění skla i k již platné smlouvě o povinném ručení či havarijním pojištění. Není tak třeba čekat na výročí pojistné smlouvy či vypovídat a zakládat smlouvu novou. Podmínkou však je úspěšné absolvování prohlídky pojištěného skla technikem pojišťovny. Čelní sklo s limitem plnění 10 000 Kč si řidič pojistí za 800 Kč. Za 1100 Kč ročně je možné u Slavia pojišťovny pojistit také všechny skleněné výplně automobilu v celkové hodnotě 25 000 Kč.

Autor článku

Aktualita  

Články ze sekce: POJIŠTĚNÍ