Bankovní institut VŠ otevírá studium MBA

07.01.2011 | , BIVŠ
STUDENT


Bankovní institut vysoká škola (BIVŠ) otevírá studijní program pro zájemce o získání akademického titulu MBA (Master of Business Administration).

Cílem studia programu MBA Strategický management udržitelného rozvoje je získání a rozvoj souboru odborných a sociálních kompetencí absolventů s důrazem na rozvoj strategického myšlení a rozhodování v nových podmínkách současné ekonomiky. Důraz klade především na udržitelnost ekonomického rozvoje a kvalitu života. Vytváří specifické studijní prostředí podporující networking a partnerství ve sféře průmyslu, obchodu a služeb.

Absolventi tohoto studijního programu naleznou uplatnění v rámci širokého spektra manažerských pozic na úrovni středního a vrcholového managementu národních a nadnárodních organizací, podnikatelské sféry a sféry služeb. Prioritami jejich podnikatelských aktivit mohou být zelené technologie, informační a komunikační technologie, biotechnologie, nanotechnologie a další, které podporují vedle ekonomického rozvoje i kvalitu života“, uvádí k novému studijnímu programu Doc. Ing. Josef F. Palán, CSc., ředitel programu MBA BIVŠ.

Získání diplomu MBA předpokládá úspěšné absolvování čtyř semestrů kombinovaného studia. Struktura studia a jeho rozčlenění na jednotlivé moduly (modul tvoří blok čtyř předmětů doplněných volitelným předmětem, nebo workshopem) je podrobně uvedena ve studijní příručce, kterou účastníci studijního programu obdrží. Studijní zátěž a počet kreditů ECTS respektuje náročnost studia jednotlivých předmětů v souladu s evropskými standardy.

Program MBA BIVŠ, a.s. byl připraven s cílem naplnit všechny požadavky evropské akreditační instituce FIBAA. Vysoká úroveň a kvalita vzdělávacího procesu je zajištěna kvalifikovanými odborníky s odpovídající publikační činností, jejich akademickým renomé, včetně praktických zkušeností z prostředí nadnárodních společností. Vybrané kurzy jsou doplněny semináři špičkových manažerů a vysokoškolských pedagogů.

Podmínkou přijetí ke studiu studijního programu MBA BIVŠ, a.s. je úspěšné absolvování libovolného bakalářského programu z oblasti společenských / přírodních / technických věd. Uchazeč musí dále splňovat podmínku odborné praxe na nižším stupni řízení, alespoň po dobu tří let. Studium bude zahájeno v letním semestru akademického roku 2010/2011.

Více informací na www.bivs.cz.

Autor článku

 

Články ze sekce: STUDENT