Novým členem představenstva České pojišťovny se stal Milan Beneš

01.02.2011 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 1. února (ČTK) - Novým členem představenstva České pojišťovny byl po předchozím souhlasu České národní banky jmenován ode dneška Milan Beneš (42). Pozice byla volná od srpna loňského roku. ČP o tom dnes informovala v tiskové zprávě. Představenstvo ČP je čtyřčlenné. Jeho předsedou je Ladislav Bartoníček, místopředsedy jsou Pavel Řehák a Marcel Dostál.

Beneš je klíčovou postavou vrcholového vedení ČP, do které nastoupil v roce 2005 jako vrchní ředitel úseku prodeje podnikatelských pojištění. Zásadně přispěl k vybudování distribuční sítě pro malé a střední firmy a od ledna 2008 je náměstkem pro průmyslové pojištění a zajištění. Je předsedou Českého jaderného poolu a členem dozorčí rady společnosti ČP Direct. Před nástupem do ČP pracoval ve společnostech Accenture a Logica.

Česká pojišťovna je součástí Generali PPF Holdingu, který působí ve 14 zemích střední a východní Evropy. Holding spravuje prostřednictvím dceřiných společností aktiva 14 miliard eur (zhruba 338 miliard Kč) a poskytuje v regionu služby více než deseti milionům klientů. Sídlo má v Nizozemsku a jeho hlavní organizační pobočka sídlí v Praze. Generali PPF Holding je společný podnik Assicurazioni Generali (51 procent) a PPF Group (49 procent).

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK