Z Telefóniky odešel šéf divize strategie a rozvoje podnikání Kůra

01.02.2011 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 1. února (ČTK) - Z telekomunikačního operátora Telefónica O2 dnes odešel na vlastní žádost ředitel divize strategie a rozvoje podnikání Stanislav Kůra. Manažer, který byl členem devítičlenného nejvyššího vedení firmy, se chce vrátit ke svým podnikatelským aktivitám. Kůrova nástupce firma hledá. ČTK to řekl mluvčí firmy Martin Žabka.

Kůra do skupiny Český Telecom a později Telefónica O2 nastoupil v dubnu 2005 s hlavním úkolem spustit služby UMTS. Na konci stejného roku byl jmenován do funkce výkonného ředitele pro strategii a rozvoj produktů a zároveň se stal jednatelem společnosti Eurotel. V roce 2006 se podílel na integraci Českého Telecomu a Eurotelu a následně se jeho zodpovědnost za strategii a rozvoj produktů rozšířila na celou nově vzniklou společnost Telefónica O2 Czech Republic.

Postupně od roku 2008 byl Kůra odpovědný i za útvary Informační a reklamní služby, Veřejné telefonní automaty, Velkoprodej, Zákaznická zkušenost a Inovace.

Před nástupem do Telefóniky pracoval Kůra například pro firmu Unisys, v dceřiné společnosti Deloitte & Touche nebo u McKinsey & Company.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK