Divenno Holdings koupila MobilKom, který provozuje síť U:fon

07.02.2011 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 7. února (ČTK) - Společnost MobilKom, která provozuje mobilní síť U:fon, a tuzemská telekomunikační firma Dial Telecom budou mít společného vlastníka. Podíl 100 procent v Mobilkomu získala od skupiny Penta mateřská firma Dial Telecomu Divenno Holdings. Firmy to dnes uvedly v tiskové zprávě, cenu nesdělily.

Podmínkou dokončení transakce je souhlas Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže. Rovněž se k ní vyjádří financující banka MobilKomu, China Development Bank.

"Role Penty jako finančního investora byla splněna v první start-up fázi projektu MobilKom. Nyní přichází strategický investor, který má v oblasti telekomunikací v České republice dlouhodobé plány," uvedl generální ředitel MobilKomu Tomáš Budník.

Divenno má zájem posilovat svoji pozici na českém telekomunikačním trhu a spojení provozovatele fixní infrastruktury s mobilním operátorem do sebe podle zástupců Dial Telecomu zapadá. "V zájmu nového vlastníka je dále spolupracovat s managementem MobilKomu, který své kvality prokázal během posledního roku, kdy dokázal významně zlepšit výkony společnosti," dodal místopředseda Dial Telecomu Aleš Zeman.

MobilKom od května 2007 nabízí pod značkou U:fon v síti CDMA rychlý mobilní internet a hlasové služby. Minulý týden oznámil vstup na trh pevného připojení přes ADSL.

Akciová společnost Dial Telecom je poskytovatelem komplexního portfolia hlasových, datových a internetových služeb s garantovanou dostupností po celé České republice prostřednictvím vlastní jednotné optické sítě. Délka provozovaných optických kabelových tras společnosti je v současnosti 4500 kilometrů v rámci ČR. Firma v roce 2008 koupila telekomunikační společnost Volný.

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK