Visa koupí PlaySpan, který zpracovává platby přes internet

09.02.2011 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 9. února (ČTK) - Visa koupí za 190 milionů dolarů (3,35 miliardy Kč) firmu PlaySpan, která zpracovává platby přes internet. Světově největší síť zpracovávající transakce přes kreditní a debetní karty tak podle svého dnešního prohlášení pokračuje v expanzi v oblasti elektronických a mobilních platebních systémů.

Předpokládá se, že Visa uzavře transakci ve druhém fiskálním čtvrtletí letošního roku a že se jí mírně sníží zisk na akcii za celý rok.

Visa, stejně jako menší rival MasterCard, se intenzivně zajímá o nové a internetové technologie zpracování plateb, například přes mobilní telefony. Firmy s platebními kartami se v USA potýkají s nasyceným trhem, kde většina spotřebitelů už používá kreditní a debetní karty místo hotovosti.

Dohoda s PlaySpan je druhá taková u Visy za poslední rok. V červenci podnik koupil CyberSource, který zpracovává elektronické platby přes internet.

Privátní PlaySpan zpracovává transakce z internetových her a z prodeje virtuálního zboží na sociálních sítích. Sídlí v Santa Claře v Kalifornii a stojí za ním několik fondů včetně Easton Capital, Menlo Ventures, TimeWarner Investments, Vodafone Ventures a GE Asset Management, napsala agentura Reuters.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK