Raiffeisen spořitelna bude od dubna nabízet produkty na poštách

11.02.2011 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 11. února (ČTK) - Raiffeisen stavební spořitelna začne od dubna nabízet své produkty na pobočkách České pošty. Spořitelna totiž uspěla ve výběrovém řízení, v rámci kterého pošta hledala nové partnery. Banka o tom dnes informovala ČTK v tiskové zprávě.

Raiffeisen stavební spořitelna tak bude druhou stavební spořitelnou po Českomoravské stavební spořitelně, která bude nabízet produkty na poštách. Mezi další partnery pošty, kteří využívají jejích poboček patří Sazka, Česká pojišťovna, Western Union a ČSOB se svojí značkou Poštovní spořitelna.

"Tímto krokem stavební spořitelna významně rozšiřuje svoji servisní síť a vychází vstříc těm, kdo pro vyřizování záležitostí týkajících se finančních produktů využívají poštovní pobočku v blízkosti svého bydliště," uvedla banka. Česká pošta má nyní přes 3300 poboček, asi 1500 z nich se má v rámci optimalizace nákladů změnit na výdejní místa nebo partnerské pošty provozované jiným subjektem.

"Česká pošta v posledním čtvrtletí loňského roku přistoupila k nové obchodní politice s cílem zvýšit efektivitu obchodní části podniku. Zaměřujeme se na různé zákaznické segmenty a hledáme nové tržní příležitosti. Přehodnocením obchodních smluv s aliančními partnery jsme u několika z nich již získali nové výhody v podobě vyšších bonusů," uvedl vrchní ředitel divize obchod a marketing České pošty Martin Elkán. S dalšími stavebními spořitelnami podle něj pošta dále jedná.

Raiffeisen stavební spořitelna je na českém trhu od roku 1993, patří do rakouské skupiny Raiffeisen. Na podzim 2008 dokončila fúzi s Hypo stavební spořitelnou. Spořitelna předloni zvýšila čistý zisk o desetinu na 835,6 milionu korun.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK