ATLANTIK Flexibilní dluhopisový fond slaví třetí narozeniny a mění název

17.02.2011 | , Atlantik FT
INVESTICE


...

...

V nejbližší době se jeden z nejúspěšnějších podílových fondů na českém kapitálovém trhu ATLANTIK Flexibilní dluhopisový fond, který za tři roky od svého založení vydělal investorům téměř 15 %, objeví s upraveným názvem. Po zapsání očekávané změny v obchodním rejstříku už bude nadále vystupovat pouze pod názvem ATLANTIK Flexibilní dluhopisový fond, J&T INVESTIČNÍ SPOLEČNOST, otevřený podílový fond. Změna názvu fondu je dalším krokem v procesu začleňování bývalé finanční skupiny ATLANTIK do struktur nového vlastníka – skupiny J&T.

"Flexibilní dluhopisový fond se za dobu svého působení na českém trhu stal mezi investory velmi oblíbeným. Klientům přinesl zajímavý výnos a nízkou kolísavost své hodnoty, a to i v době krize,“ říká Martin Kujal portfolio manažer fondu a Investiční ředitel J&T INVESTIČNÍ SPOLEČNOST a dodává: "V minulosti fond navíc ocenili i nezávislí odborníci a široká veřejnost Bronzovou korunou za třetí místo v kategorii Podílové fondy v prestižních oceněních Zlatá koruna 2009. Věřím, že i s novým názvem se bude fondu dařit jako doposud.“

ATLANTIK Flexibilní dluhopisový fond byl založen v lednu 2008 a je určen zejména konzervativním investorům. Principem jeho fungování je přesouvání prostředků mezi dluhopisovými a peněžními trhy, a to s ohledem na aktuální vývoj finančních trhů a na očekávané změny úrokových sazeb. Tím nabízí investorům výnosnější alternativu k bankovním vkladům, ale současně nižší riziko, než jaké mají běžné dluhopisové fondy. Cílem zvolené strategie je dosahovat každý rok kladného výnosu. Fond investuje v českých korunách.

J&T INVESTIČNÍ SPOLEČNOST, a.s. (do uskutečnění zápisu v obchodním rejstříku ještě ATLANTIK Asset Management investiční společnost, a.s.) se zabývá investičním poradenstvím a aktivní správou finančního majetku osob, společností a institucí. Pod hlavičku J&T INVESTIČNÍ SPOLEČNOST, a.s. v dohledné době přejde i správa majetku současné J&T ASSET MANAGEMENT, INVESTIČNÍ SPOLEČNOST, a.s.

TZ-Flexibilni_dluhopisovy_fond_3roky

  

Autor článku

Atlantik FT

Články ze sekce: INVESTICE