Hlavní cenou druhého ročníku Podnikavé hlavy je 50 tisíc korun

22.02.2011 | , Univerzita Palackého
STUDENT


Vědecko-technický park Univerzity Palackého v Olomouci a jeho Podnikatelský inkubátor se rozhodly po loňské úspěšné premiéře soutěže Podnikavá hlava, do níž se přihlásilo 37 účastníků, vyhlásit 12. ledna její druhý ročník. Nejen studenti se tak mohou znovu utkat v prestižním souboji zatím nerealizovaných podnikatelských záměrů. Uzávěrka soutěžních projektů je 20. dubna letošního roku, veřejné finále proběhne 11. května.

Veřejná soutěž Podnikavá hlava je otevřena všem lidem bez omezení věku, vzdělání, místa bydliště či národnosti. Pouze v případě, že je autorem projektu student mladší osmnácti let, musí mít svého plnoletého garanta. „Stejně jako v loňském roce budou moci soutěžící využít bezplatného poradenství našich konzultantů při vytváření svých projektů,“ vysvětlil Ing. Radek Žilka, hlavní konzultant VTP UP. Finanční odměna za první místo byla přitom oproti loňskému ročníku navýšena o dvacet tisíc. Autor nejúspěšnějšího projektu tak získá padesát tisíc korun. Novinkou jsou i hodnotné věcné dárky, včetně „smart“ telefonů a notebooků.

Kromě hlavní kategorie vyhlásil VTP UP i dvě vedlejší. První „Podnikatel v sukních“ je kategorie projektů, jejichž autorkami jsou ženy. Druhou novou soutěžní sekcí, určenou pro nejlepší středoškolské projekty, je „Nejlepší středoškolák“. „K této kategorii nás vedla zkušenost z minulého ročníku, kdy studenti SŠ a učilišť byli oproti studentům z VŠ v nevýhodě z hlediska znalostí a praxe, což se odrazilo na odborném a ekonomickém zpracování soutěžního příspěvku, přestože jejich nápady byly mnohdy zajímavé a záměry byly zpracovány vtipně a s nadšením,“ odůvodnil vznik nové kategorie ředitel VTP Ing. Jiří Herinek.

Hlavními partnery Podnikavé hlavy jsou UniCredit Banka, Olomoucký kraj a DSL Food s. r. o. Bližší informace o soutěži a jejich podmínkách najdou zájemci na www.podnikavahlava.cz nebo na Facebooku – www.facebook.com/podnikavahlava.

Autor článku

 

Články ze sekce: STUDENT