CK Fischer kvůli rostoucím cenám ropy zdražuje zájezdy

24.02.2011 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 24. února (ČTK) - Cestovní kancelář Fischer zvýší od března ceny svých leteckých zájezdů. Důvodem je růst cen ropy na světových trzích, informoval ČTK mluvčí CK Dan Plovajko. Zájezdy zdraží v průměru o 300 až 500 korun na osobu, výše zdražení bude záviset na vzdálenosti jednotlivých destinací.

Zájezd pro rodinu s dvěma dětmi, což je typický zájezd, který je u cestovních kanceláří kupován, se tak prodraží až o 2000 korun.

"Cena ropy je jednou z velmi důležitých položek, které mají vliv na celkovou cenu zájezdu. V posledních dnech došlo k dramatickému nárůstu cen ropy na světových trzích a analytici očekávají další růst cen. Z tohoto důvodu se Cestovní kancelář Fischer rozhodla, že musí tento nárůst promítnout do cen zájezdů, a to v nejbližším možném termínu," uvedl mluvčí.

Současné ceny mají platit do konce února, kdy končí nabídka takzvaného Prvního momentu i aktuální ceníky. Zvýšení cen se vztahuje na zájezdy v nadcházející letní sezoně i pobyty s odlety v březnu a dubnu. Nedotkne se těch klientů, kteří mají zájezd již zakoupený nebo závazně zarezervovaný, a to do konce zimní sezony i pro letošní letní sezonu.

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK