Nejmenší pravděpodobnost finanční kontroly je prý v Praze 2 a 3

22.03.2011 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 22. března (ČTK) - Pravděpodobnost kontroly finančního úřadu je pro firmy v Česku nejmenší v Praze 2 a Praze 3, vyplývá z informací společnosti Smart Office. Důvodem je velký počet registrovaných firem a relativně malý počet kontrolorů finančního úřadu. S odkazem na data ministerstva financí (MF) o tom dnes informovala Smart Office v tiskové zprávě.

Na finančním úřadě pro Prahu 2 je registrováno 21.894 subjektů, které má na starosti jen 34 kontrolorů. Počet uskutečněných kontrol za rok je tak nejnižší v Praze, celkem 156. Obdobně "podnikatelsky příznivou" oblastí je pražský Žižkov. "Z velkých českých měst jsou podnikatelsky přívětivé ještě Hradec Králové, Pardubice a Ústí nad Labem," uvedla Jana Babůrková ze Smart Office.

Z informací MF podle Smart Office vyplývá, že kontrolor v Praze ročně prověří průměrně deset subjektů. Vůbec nejnižší množství uskutečněných kontrol jedním pracovníkem bylo zaznamenáno v Praze 2, a to pět. Následuje Praha 3 s devíti kontrolami za rok.

Společnost Smart Office působí od roku 2001 na trhu v oblasti poskytování prestižních sídel pro firmy, prodeje předzaložených tzv. ready-made společností a poradenství ohledně zakládání a následné správy společností. Od letoška je společnost oficiálně členem poradenské skupiny APOGEO Group.

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK