Microsoft podal v EU stížnost na chování Googlu na internetu

31.03.2011 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Brusel 31. března (ČTK) - Americký softwarový podnik Microsoft podal v Bruselu stížnost na postupy rivala Google ve vyhledávání na internetu. Microsoft to uvedl dnes. Přidal se tak na stranu stěžovatelů v nynějším vyšetřování, zda Google v internetovém vyhledávání nediskriminuje konkurenty.

Microsoft na podnikovém blogu uvedl, že Google rozšiřuje své postupy, kterými brání rivalům v přístupu k potřebnému obsahu a datům. Bez nich nemůžou poskytnout spotřebitelům adekvátní výsledky vyhledávání, a tím ani přilákat inzerenty.

Evropská komise začala v listopadu vyšetřovat, jak Google umisťuje ve svých výsledcích vyhledávání konkurenty. Předcházely tomu stížnosti několika menších internetových společností včetně Ciao, dceřiné společnosti Microsoftu. Google uvedl, že ho krok Microsoftu nepřekvapil, když mezi prvními stížnostmi figurovala jedna z jeho divizí, napsala agentura AP.

Google ovládá přes 90 procent trhu s reklamou při internetovém vyhledávání v Evropě. Jedním z rivalů je i vyhledávač Bing od Microsoftu, kterému se ale nedaří připravit Google o pozici na trhu, dodala agentura Reuters.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK