Koruna dopoledne stagnovala k euru a posílila vůči dolaru

31.03.2011 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 31. března (ČTK) - Česká měna dnes dopoledne opět stagnovala k euru a posílila k dolaru. Podle údajů serveru Patria Online se před 11:00 obchodovala na středečním kurzu 24,55 Kč/EUR, k dolaru byla silnější o 12 haléřů na 17,30 Kč/USD. Kurz koruny podle analytiků zůstává v zajetí vývoje na okolních trzích.

"Pozice české měny se ani dnes dopoledne prakticky nemění. Obchodování probíhá kolem 24,55 Kč/EUR, tedy na stále stejné úrovni už od konce minulého týdne. Z domova ani z regionu dnes nepřicházejí zprávy, které by hýbaly trhem," uvedl Tomáš Vlk z Patria Finance. Akcie v západní Evropě dnes mírně klesají, což ale koruně ani dalším středoevropským měnám podle Vlka žádné významné ztráty nepřináší.

Euro si dnes proti dolaru polepšilo, kurz se dostal na 1,4185 USD/EUR. Mírnou podporou evropské měně byla podle Vlka lepší čísla z německého trhu práce, nezaměstnanost zde klesla více, než se čekalo.

"Větší vliv na obchodování ale přisuzujeme diskusi o úrokových sazbách na obou stranách Atlantiku a aktuálně také tématu irských bank. Dnes mají být zveřejněny výsledky zátěžových testů, neoficiálně se hovoří o potřebě dodatečných devíti miliard eur. Naproti tomu je ale otázkou postoj Evropské centrální banky - spekuluje se, že ECB přijde s novým programem na poskytování likvidity bankovnímu sektoru," doplnil Vlk.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK