Kyocera postaví v Kadani halu na solární panely za 700 milionů

31.03.2011 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Kadaň 31. března (ČTK) - Japonská společnost Kyocera zahájila v průmyslové zóně v Kadani výstavbu druhé haly na výrobu solárních panelů. Investovat chce 700 milionů korun. Firma, která v kraji zaměstnává zhruba 600 lidí, přijme od podzimu dalších více než 400 zaměstnanců. ČTK o tom dnes informovala Štěpánka Filipová z vládní agentury CzechInvest. V ústeckém regionu, který se potýká s nejvyšší nezaměstnaností v Česku, bylo v únoru bez práce 60.612 lidí.

Závod v Kadani je podle vedení společnosti základnou firmy v tomto oboru pro evropský trh. Nová výrobní hala by měla mít kapacitu 360 megawattů, celý závod pak roční produkci solárních panelů o výkonu 560 megawattů.

"Patříme mezi největší zaměstnavatele v regionu, v kraji ale působí více průmyslově zaměřených firem. Je proto možné, že při otvírání nové výrobní haly narazíme na nedostatek specialistů," řekl výrobní ředitel kadaňského závodu Michal Vafka. Kyocera proto už začala s náborem a školením nových pracovníků

Kadaňský závod zásobuje solárními panely celou Evropu. Kromě Česka má společnost závody ještě v Japonsku, Číně, Mexiku a Spojených státech amerických. Kyocera je kromě zaměření na solární energii i významným výrobcem telekomunikačního vybavení, elektronických komponentů a optických a elektronických systémů včetně kamer a laserových tiskáren.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK