iDnes: PPF a KKCG by akcionářům Sazky nechaly pětinový podíl

12.04.2011 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 12. dubna (ČTK) - Skupiny PPF a KKCG by akcionářům Sazky od příštího roku dávali 200 milionů korun a nechaly by jim pětinový podíl v Sazce. Uvedl to dnes server iDnes.cz s tím, že je to poprvé, co skupina PPF nejbohatšího Čecha Petra Kellnera, která je spolu s KKCG Karla Komárka nejvážnějším zájemcem o Sazku, předložila své konkrétní plány s loterijní společností.

PPF chce ve spolupráci s KKCG ještě letos sportovcům vyplatit 100 milionů korun. V příštích pěti letech by to bylo po 200 milionech korun ročně, pokud se nezmění zákony o hazardu.

Podle serveru je zřejmé, že se finančníci svou nabídkou snaží ovlivnit delegáty Českého svazu tělesné výchovy (ČSTV), kteří budou o víkendu na valné hromadě rozhodovat o dalším postoji největšího akcionáře loterijní společnosti.

Server zároveň upozornil, že pro budoucnost Aleše Hušáka v čele Sazky je podpora hlavního akcionáře důležitá. Za Hušákem stojí předseda ČSTV Pavel Kořan a Hušák má zatím také podporu komory jednot a krajských sdružení v rámci ČSTV. Proti Kořanovi naopak vystupují některé sportovní svazy.

Největší věřitelé Sazky, právě skupiny PPF a KKCG, s Hušákem jednat nechtějí. Nabízí firmě peníze na provoz a další rozvoj pod podmínkou, že současné vedení ve firmě skončí. Pokud by se Sazka zbavila současného vedení a začala spolupracovat s věřiteli, slibují obě skupiny, že zajistí okamžité financování Sazky. Urgentní potřebnou finanční sumu odhadují na 500 milionů korun a následné finanční prostředky na zhruba šest miliard korun, napsal iDnes.cz.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK