Novým šéfredaktorem Blesku se má stát Pavel Šafr

13.04.2011 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 13. dubna (ČTK) - Novým šéfredaktorem bulvárního deníku Blesk se zřejmě stane Pavel Šafr (44), který nyní působí na stejné pozici v týdeníku Reflex. Ve funkci nahradí dosavadního šéfredaktora Vladimíra Mužíka. Informoval o tom server Motejlek.com. Vydavatelství Ringier Axel Springer CZ, kterému oba tituly patří, informaci odmítlo komentovat.

Šafr je šéfredaktorem Reflexu od července 2008. Počátkem 90. let vedl Český deník, později přestoupil na post šéfredaktora deníku Telegraf. V letech 1997 až 2000 řídil Lidové noviny. V letech 2000 až 2006 byl šéfredaktorem Mladé fronty DNES. V letech 2007 až 2008 byl zástupcem generálního ředitele vydavatelství Economia.

Vladimír Mužík řídil Blesk od podzimu 2006. Předtím působil čtyři a půl roku na Slovensku jako šéfredaktor deníku Nový čas. Blesk měl při jeho nástupu náklad přes 464.000 výtisků. V únoru letošního roku dosahoval denní průměrný prodaný náklad téměř 352.000 výtisků. Poklesem ovšem prošel celý trh deníků.

Ringier Axel Springer CZ patří k největším vydavatelským domům v České republice. Je součástí švýcarsko-německé vydavatelské skupiny Ringier Axel Springer Media AG. Ta je kromě České republiky aktivní také v Polsku, Maďarsku, Srbsku a na Slovensku. Vydává mimo jiné deníky Blesk, Aha, Sport, časopisy Reflex, Svět motorů, Auto Tip, Geo a provozuje internetové portály Blesk.cz, iSport.cz či Reflex.cz.

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK